A Nyíregyházi Állatparkban járt a 4b

Izgalmas programban vehettek részt az Erkel Suli 4b osztályos tanulói. Megnyerték ugyanis a VI. kerület Terézváros Önkormányzata Téli Terézváros pályázatát, amelynek fődíjként október 10-én külön busszal elutaztattak a Nyíregyházi Állatparkba, amely idén már harmadszorra is elnyerte Európa legjobb állatkertje címét.

A kora reggeli gyülekező ellenére a gyerekek már izgatottan várták az indulást. Első állomásként a Zöld Piramis Ócenáriumában cápákat, színes halakat, csikóhalakat, korallokat láttunk, az esőerdőházban pedig különböző madarakat, komodói sárkánygyíkot, majmokat csodálhattunk meg kísérő kollégám szakvezetésével. Az épület harmadik szintjére, a kupola csúcsára viszont már minden bátorságunkra szükségünk volt, hiszen üveg-, illetve függőhidakon át jutottunk fel.

Később az őszi tölgyerdőben sétáltunk, és megnéztük a rikoltozó papagájokat, pávákat, fürgén tornászó gibbonokat, békésen szunyókáló oroszlánokat, párducokat, jegesmedvéket, napozó gorillákat, szurikátákat is. Mindannyiunkat lenyűgözött a nemrégiben született elefánt és a jóízűen falatozó zsiráf család.

A tartalmas napot követően, egy háromfogásos ebédet költhettünk el a park éttermében. A gyerekek és mi felnőttek is remekül éreztük magunkat, nagyon örültünk annak, hogy lehetőségünk volt megismerkedni az állatpark különböző csodáival.

https://www.facebook.com/allatvedelemgyerekeknek