Kedves iskolánk iránt érdeklődő!


Az iskolaválasztás minden család életében az egyik legfontosabb esemény. Minden szülő gyermekét a legjobb kezek között szeretné tudni. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani iskolánk bemutatásával.
Az 1870-ben alapított, kívülről megszépült VI. Kerületi Erkel Ferenc Általános Iskola a Kodály köröndtől nem messze a Felső erdősorban található. Családias iskolánk pedagógusai igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy tanítványaink egyéni szükségleteiknek megfelelően fejlődjenek, tanuljanak.


Nevelő-oktató munkánk során fontosnak tartjuk a kiegyensúlyozott és szeretetteljes légkör megteremtését, a szülőkkel való jó kapcsolatot a gyermeki személyiség harmonikus fejlesztése érdekében.


Oktatásunkban kiemelt hangsúlyt kap az alapműveltség elsajátíttatása, minden tantárgy stabil alapjainak kialakítása. A kezdeti időszakban ismerkedünk egymással, az iskolával és annak szabályaival, fő tevékenység a játék, a mese, az ének és a beszélgetés, melyre bőven hagyunk időt. Később a tanulás veszi át a szerepet. Fontos a jó osztályközösség kialakítása, színes tevékenységek szervezésével segítjük ezt elő. A tanórákon fontosnak tartjuk a tevékenykedtetést, a gyermek egyéni szükségleteinek figyelembevételét, különös tekintettel a pihenésre. Pedagógusaink minden gyermek fejlesztését saját igényeinek megfelelően változatos tevékenységi formákkal, korszerű módszerekkel igyekeznek végezni. Felújított iskolaudvarunkon számos lehetőséget biztosítunk tanulóinknak a szabadidő játékos, sportos, kreatív eltöltésére és a tanórák megszínesítésére.


Iskolánk a 2022/2023-as tanévtől kezdődően Állatbarát Iskola. Ezt a címet azok az iskolák szerezhetik meg, akik változatos programok, projektek megvalósításával sokat tesznek az állatvédelemért, és arra törekednek, hogy nevelő munkájuk során felelős állattartásra neveljék a tanulóikat.
Szabadidős programjaink lehetőséget adnak a szülői ház és az iskola együttműködéséhez.
Változatos iskolai programjainkkal (pl. Pénz7, Állatvédelmi Témahét, Sportversenyek, Iskolai Exatlon sztárvendéggel, folyamatosan szervezett kirándulások/látogatások) bővítjük tanulóink érdeklődési körét.
Ötödik évfolyamtól tanulóink heti öt órában tanulhatják az angol nyelvet vagy az ének-zene tantárgyat.
A 2024/2025-ös tanévben két első osztály indítását tervezzük.


A leendő elsősöknek szóló bemutatókat, iskolába hívogató foglalkozásokat terveink szerint 2024. márciusában rendezzük. A pontos időpontokról és a programokról honlapunkon és facebook oldalunkon a későbbiekben adunk tájékoztatást. Nézegessék honlapunkat, facebook oldalunkat, ahol betekinthetnek mindennapjainkba, olvashatnak programjainkról és eredményeinkről is!